søndag 3. mars 2013

Studentens makaronidrøm


Vi lovet jo oppskrifter, derfor kjører vi på med Ansgar 11/12 (fjorårets) største middagssuksess!

For å lage litt for mye av denne utsøkte retten (minst 2 personer!!) trenger du:- 6 dl. makaroni
- 400 g. kjøttdeig
- 1 1/2 ts. salt
- Vann - masse vann!!
- Ost - så mye du vil - jeg hadde litt for lite..
- Piffikrydder
- Ketchup - masse ketchup!!

Og slik lager du denne herligheten på 1-2-3!
1.Varm opp ovnen til 200'C. Gå inn på nabohybelen og lån en ovnsfast form av naboen - det er forøvrig viktig å skremme dem som er der inne først, så de godtar forespørselen i ren skrekkslagenhet! Kok opp makaronien i følge pakken med omtrent 2-3 l. vann og 1 /2 ts. salt - sånn omtrent. Omtrent samtidig steker du kjøttdeigen som vanlig - bruk gjerne rapsolje - det gjorde jeg! Så hvis du vil være kul, bruk rapsolje!

2. Skru opp og ned på platebryterne for å oppnå best mulig konsistens og smak - Aldri havn ned på 0.5, da taper man. Kjøttdeigen er ferdig når den ikke er rød lengre og makaronien når den er mykere enn da jeg trodde den var ferdig. Slå vannet (ja, jeg kan også sånne fancy kokkeuttrykk!), brenn deg litt før du får vett i skallen og bruker en ovnklut.

3. Finn ut at du trenger smør og løp forskrekket bort/opp/ned (alt ettersom) til en ny nabo for å låne litt bremykt. Smør den ovnsbakte formen med matpapir (matpapir er bankers) og bland kjøttdeigen og makaronien før du hiver blandingen (ikke bokstavelig!!!!) oppi formen! Ta den lille fliken med first-price ost som du har igjen i kjøleskapet og riv den opp med en sånn tingest som gjør at du får revet ost. Kjør på med litt ketchup også oppi! Strø revet ost oppå gratengen! Hvis du glemte eller overså det første punktet (å skru på ovnen), har du failet max, er en dust og fortjener ikke spise denne delikatessen!! Hvis du derimot var smart, sånn som meg, kan du nå sette formen inn i ovnen oppå en rist og la den stå i ca. 20 min. I mens har du jo en gyllen mulighet til å ta oppvasken - sånn som flinke jeg gjorde! Når den er klar, ta den ut av ovnen! Er du en dust, glemmer du å bruke grytekluter og brenner deg - kraftig! Ikke gjør det! Vær heller smart, og spis maten - gjerne med ekstra ketchup på toppen. Deretter finner du ut at du ikke klarer å spise opp alt selv, og går nærmest i sjokktilstand - i tillegg har du glemt å strø piffikrydderet som du låner av hybelkollegaen over kjøttdeigen. Du begynner nesten å gråte. Heldigvis ankommer sistnevnte hybelen og spiser opp resten av maten, noe han syntes var perfekt siden han nettopp hadde vært på trening og tok i mot all mat uansett kvalitet.

Dermed har du det! Studentens makaronidrøm på 1-2-3! Har du noen spørsmål, er det bare å ta kontakt - du klarer å gå de 10 meterne bort til hybelen, så slutt å være slapp! For dere utenfor Ansgar; ta bilen, flyet, båten, toget, trehjulssykkelen eller veltepetter´n og kom til Fredrik Franssonsvei 4 for flere flotte og freidige matoppskrifter!

Bon Appétit! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar